Het laatste verenigingsnieuws

Hobby- en vrijetijdsbeurs 2017 in de WTC Expo hallen te Leeuwarden

Hobby- en vrijetijdsbeurs 2017 in de WTC Expo hallen te Leeuwarden

publicatiedatum: Zondag, 21 oktober 2018

Ook dit jaar is er weer een beurs in de WTC Expo hallen te Leeuwarden. Dit jaar is de HSV Leeuwarden ook weer van de partij.

Lees verder

Sjors Sportief

Sjors Sportief

publicatiedatum: Maandag, 15 oktober 2018

Er zijn nog plaatsen vrij! Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op. Hengelsportvereniging HSV Leeuwarden https://hsvleeuwarden.mijnhengelsportvereniging.nl/ Locatie: MFC Màrkant, Wite Mar 9, 8939CC Leeuwarden Contact: Magda Nelen, Voorzitter Jeugdcommissie Mailadres; magdanelen@live.nl Maximaal 20 inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Lees verder

Sjkin Wetter,  Wij deden mee, hijsen maar!

Sjkin Wetter, Wij deden mee, hijsen maar!

publicatiedatum: Zondag, 14 oktober 2018

Schoonmaakactie Skjin Wetter in Leeuwarden groot succes Op zaterdag 6 oktober 2018 heeft de grote schoonmaakactie Skjin Wetter in en rond het water van de Elfstedenroute plaatsgevonden. In Leeuwarden en op drie andere locaties op de Elfstedenroute hebben duikers, kanoërs, hengelsporters, suppers, brandweerkorpsen en diverse andere vrijwilligers zwerfafval opgeruimd. Het doel van de actie was om mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval die in het oppervlaktewater terecht komt en de gevolgen die dit heeft. De actie was een initiatief van de Friese Milieu Federatie, Wetterskip Fryslân en de Friese gemeenten.

Lees verder

Open wedstrijd HSV Westergeest  individueel is weer gevist 13-10-2018

Open wedstrijd HSV Westergeest individueel is weer gevist 13-10-2018

publicatiedatum: Zondag, 14 oktober 2018

Met een recordtemperatuur voor de tijd van het jaar is er veel vis gevangen. Zie voor de gehele uitslag bij wedstrijden en uitslagen.

Lees verder

De tarieven van de vispas veranderen per 01-01-2019

De tarieven van de vispas veranderen per 01-01-2019

publicatiedatum: Zondag, 7 oktober 2018

Met goedkeuring van de ALV wordt het huidige tarief van de vispas voor senioren wegens afdracht verhoging aan Sport Visserij Nederland verhoogd met € 1,00.

Lees verder

Welkom

HSV Leeuwarden


Volg ons op Facebook                             


Tijdens een bijeenkomst op 31 januari 1909 in café Benthem, Voorstreek Leeuwarden, werd het voornemen geopperd om een afdeling Leeuwarden van de Algemenen Hengellaarsbond in het leven te roepen.

Een officiële naam bezat de Leeuwarder vereniging nog niet, deze kreeg ze pas in 1957 als Hengelsportvereniging "Leeuwarden".

Het doel van de vereniging is drieledig:

  • het bevorderen en verheffen van de hengelsport;
  • het verdedigen van de belangen van de sport;
  • het beschermen en verbeteren van de visstand.

Er is in al die jaren nog niets veranderd aan de doelstelling. We proberen nog altijd de belangen van vis en visser zo goed mogelijk uit te dragen.

Meer over de historie en het ontstaan van de vereniging vindt u hier.